Translate

tiistai 25. syyskuuta 2012

Kaikkea näkee ja kokee Lontoossa

Viikko suurkaupunki Lontoossa, vaikka siellä on paljon aiemminkin ollut, antoi taas monenmoista kokemusta. Näkyi upeita autoja





Kontrastia hienon ja ei niin hienon välillä.








Paljon kun liikkuu, varsinkin huonoilla jaloilla kuten omillani, tekee mieli tuon tuosta pysähtyä hetkeksi istumaan kahvikupin äärelle. Yksi suosituimmista oli ison ketjun eri kahvilat.




Näissä kahviloissa sai mukavasti istuskella nojatuoleissa ja niissä oli aina WIFI-yhteys





keskusta alueella, tarkemmin sanottuna Leicester Squarilla löysimme kahvilan jote emme tienneet olevan olemassakaan. Toki sen jäätelöä myödään Suomessakin hyvin varustetuissa kaupoissa.





Luxusta kahvilakulttuuriin saimme Knightsbridgen hienoistoalueella.





Tällä alueella piipahdimme myös kahdessa hienossa tavaratalossa, joissa koimme olevamme kuin Liisa ihmemaassa.




Oli Harley Nichols. Jossa toinen toistaan arvokkaamman näköiset myyjät olivat valmiina palvelemaan hienoilla osastoilla. Oli tietysti jo legendaksi muodostunut Harrods.








Harrodsilla löytyi kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Lemmikkieläinosastolla hämmennys oli niin suuri ettei älynnyt edes kuvata kun vastaan tuli Kiinanpalatsikoiranpentuja ja koirien olutta. Juniorini kissa sai sieltä ruokakupit joiden sisäpohjassa lukee Harrods. Lankesin itsekin ostamaan 3 lasitähteä, jotka muuten pakattiin kuplamuoviin. Näimme mainoksen joulumaasta kaupassa ja luulimme sitä vitsiksi olihan vasta syyskuun puoliväli. Mutta kyllä kokonainen kerros oli pyhitetty joululle.











Tuolla osastolla kiinnitimme huomion myös naishenkilöön joka oli ostoksilla kahden kaupan avustajan kanssa. Kun nainen löysi mieleisensä tuotteen hän sanoi joka kerta "six" näitä six tuotteita kertyi monenmonta korillista. Ei varmaankaan ollut rahasta puutetta.




Keskustan alueelta löytyi tämä kuuluisa ja upea tavaratalo Liberty, joka kuulema oli edesmenneen prinsessa Dianan lempikauppa.

Kun edellisen kerran kävimme Lontoossa katselimme Leicester Squarilla kylttiä jossa kerrottiin että paikalle oli nousemassa M&M maailma. Pohdimme silloin millainen se tulisi olemaan.





Löytyi valtaisa rakennus täynnänsä kaikkea joka tavalla tai toisella liittyi M&M-karkkeihin. Karkkeja sai mm. ostaa irtokarkkeina ja niitä löytyi kymmeniä ellei satoja erilaisia. tässä katsaus liikkeen sisälle.













Edellisessä postauksessa pihuin Chinatownista





Luonnollisesti ruokailimme siellä. Tälläkertaa seuraavassa ravintolassa





Chinatownissa sai nähdä niin paljon, että siitä on vaikea kertoa





Juniorini joka koulutukseltaan on leipuri-kondiittori tietysti kiinnitti huomion kiinalaisiin taidonnäytteisiin.







Lähellä Trafagal Squaria lepuutin kerran jalkojani istuen bussipysäkin penkillä. (siellä muuten lähes aina bussipysäkin penkit ovat jalkakäytävään päin, eipä roisku kura) Silloin silmiini osui mielestäni huvittava näky.



Katsohan tekstejä tarkkaan.


Matka tässä postauksessa on ollut pitkä. En vain keksinyt mitä olisin jättänyt pois.

Makoisaa syksyä!




6 kommenttia:

  1. Montako kahvikupillista joitkaan pysähtyneiden kuvien kohdalla ?

    Herkku kaakut tekevät makuvaikutuksen, eihän suomesta tuollaisia löydy kahviloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh kahvia kului uskomattomia määriä mutta samalla pisti puhtia kinttuihin

      Poista
  2. Kiitos, jotta sain olla kärpäsenä katossa!
    Oi, kyllä tuolta jouluosastolta olisi minullakin silmät tuikkineet Juhannuksenakin noiden valkoisten joulupallojen ja sinisen joulusälän kohdalla XD.
    Juu-u kaakku maakarit ovat kaakkumaakareita totisesti.
    Hmmm ... saapi siinä viikinki kyykytellä piilosilla thain takana XD.
    Hyvä, jottet jättänyt mitään pois.
    Iloisia sadepisaroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankos, olit ilmeisesti se kärpänen joka pörräs tuon tuosta korvani juuressa

      Poista
  3. Kiitos Lontoon matkasta.
    Kumpa minäkin uskaltaisin nousta koneeseen ja suunnistaa ulkomaille.Tosin eläkkeeni ei riittäisi muuhun kuin korkeintaan siihen matkaan ja sitten sai olla kuivin suin.

    VastaaPoista
  4. Lentopelkoa vaan selättämään. Kyllä minäkin saan reissuni senteistä säästää, tuone Lontooseen ja takas saattaa päästä jo 100€, joten ei se niin kallista ole

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi!