Translate

perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kauneutta kerrakseen




Helsinki on kaupunki jossa on paljon katsomista, paljon kauneutta, paljon sellaista joissa edes monet helsinkiläiset eivät ole käyneet. Yksi sellainen on Haagam alppiruusupuisto.














Alkukesästä kukkimisen aikaan puisto om oikea satumetsä.




Puisto on ainutlaatuinen maailmassa. Se perustettiin entiselle suoalueelle 1975 kun sinne istutettiin 3000 alppiruusulajikette. Se perustettiin tutkimustarkoitukseen jotta voitaisiin nähdä mitkä lajikkeet menestyvät Suomen vaativissa olosuhteissa. 1990-luvulla aluetta laajennettiin ja sinne istutettiin tuhansia keltaisia alppiruusuja ja niiden sukulaisia atsaleoja.









Puisto on 8 hehtaarin suuruinen, mutta sinne voi mennä lastenvaunujen kanssa tai jopa pyörätuolilla hyvien käytävien ja pitkospuiden ansiosta.






Siellä löytyy myös penkkejä johon pyllynsä asettaa kun haluaa hieman levähtää. Ja mikä estää ottamasta eväitä mukaan, kaffeeta termariin ja nisua tai voileipiä. On sitä oudoimissakin paikoisa tullut eväsretkellä oltua.


Vielä joitakin kuvia tästä ihanasta puistosta. Muistithan klikata kuvia nähdäksesi ne selvemmin?
























Sanonta kuuluu:" Kauneus on katsojan silmissä, rummuus sen kun lissääntyy". Rummuutta ja kauheutta tulvillaan on tämä meidän Suomemmekin tulvillaan, kuten uutiset meille kertoo.  Kuka ei kauneutta tässä Rodopuistossa näe pitäisi varmaankin kipaista optikolle. (voin antaa vihjeen hyvästä optikosta Espoon Sellossa)

2 kommenttia:

  1. WoW, kyllä silmä lepäsi rotorentojen kuvissa.
    XD Selloon pitäisi tosin mennä ...
    Puistohan on mahtava kesäretkipaikka. Juu-u ja kaffe maistuu taatusti makoisalle.
    Hauskoja kesäisiä eväsretkipaikkoja toivotan sulle ja sopivasti itikan ininää, jotta pääset tunnelmaan!

    VastaaPoista
  2. Selvästi sinulla Tarina ei ole kauneuden tajua kun jo suunnitelet Selloon menoa...

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentistasi!