Translate

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tunnelmia "kotikadultani" Rue de Plague:lta

Rue de Plague on monien kilometrien mittainen katu puolessa välin Soussesta Port El Kantaouiin johtavan tien Avenue 14 Janvier eli Route Turistiguen varrella. Tunnelmat ovat siitä meren rannan vierestä jossa asuntoni sijaitsi ja lähes jokainen kuva on otettu parvekkeeltani.


Hotelli Dreams Beach oli vastapäätä asuintaloani Dreams Residenciä joten näin paljon mitä hotellissa tapahtui.


Jätehuolto ei ole aivan samalla tasolla kuin koto Suomessa. Kadulla oli roskalaatikko johon muutaman talon asukkaat kuskasivat roskansa.




Koskaan en onnistunut näkemään milloin ja miten laatikko tyhjeni, mutta säännöllisesti se näkyi tyhjenneen. Olihan siellä toki kierrätystäkin. Roskalaatikon takana oli maahan pultattuna kierrätysastiat.




Yksi koreista oli muoville, yksi lasille ja yksi metallille. Kerran illalla huomasin parvekkeelta




Ei mikään paikallinen pullonkerääjä, vaan hän kiersi tyhjentämässä muovien keräysastioita.


Vastapäiseen hotelliin luonnollisesti toimitettiin tavaraa. Useampaan otteeseen näin kun vihanneksia ja hedelmiä tuotiim.




Siihen ne vaan kadulle lätkäistiin ja kokki tuli ja kantoi ne varastoon. Ennenkuin sipulit vietiin kokki katkoi niistä veitsellä varret ja antoi sipulien pudota laatikkoon. (en viitsinyt tapahtumaa kuvata kun näkynä olisi ollut kokin takapuoli) Kuljetusväline jolla vihannekset saapuivat oli myös poikkeuksellinen meidän oloihimme verrattuna.




Juomakuormat ja kananmunat saapuivat samankaltaisilla kulkuneuvoilla, kananmunan tuonnista ei ole kuvaa. Munat olivat niissä isoissa avokennoissa (me vanhempi sukupolvi muistamme ne) ja mietin miten kananmunat ehjinä saapuivat perille sillä tiet olivat kuoppaisia ja siellä ajetaan kaasu pohjassa. 




Eräänä iltana katselin parvekkeeni alla olevaa tehopysäköintiä. Auto oli siinä illasta aamuun.




Tätä katua kävelin aina lähimarkettiin. Useimmiten piti kävellä autokadulla koska jalkakäytävät olivat niin huonossa kunnossa. Kauppaan mennessä piti ylittää tuo Avenue 14 Janvier. Pakko sanoa että joka kerta hirvitti. Autoja kulki niin valtavasti ja lujaa. Kyllä siinä tervejalkainen pääsi yli kun pisti juoksuksi, mutta jostain syystä en itse ollut siihen kykenevä. Ekana päivänä nuori mies tarttui kädestäni kiinni sanoen:"haluat varmaan päästä tien yli" Nuoren miehen kainalossa sitten ylitys onnistui. Risteyksessä oli usein poliiseja kontrollia pitämässä ja aloin jo tulla tutuksi heidän kanssaan (poliisia ei saa kuvata) ja joku heistä meni yleensä pysäyttämään liikeenteen ja minä sain turvallisesti ylittää kadun.


Kiitos kun jaksoit olla kanssani Rue de Plague:lla

5 kommenttia:

  1. Yhtään irtokoiraa ei näkynyt, eikä nuorisoa pämppäämässä yöllä.En sitt nähny kokin parasta puolta.

    VastaaPoista
  2. PS. Laita kello asetuksien kautta helsingin aikaan.

    VastaaPoista
  3. Irtokoiria ei Muslimimaassa juurikaan näe, koska eivät ota koiria niiden ollessa saataisia uskonnon mukaan. Kulkukissoja näkyi sitäkin enemmän. Ja tuota pämppäämistä en nähnyt nuorissa, keski.ikäisissä tai vanhoissakaan. Muuten mun koneessa aika on kohdillaan, niin ainakin vlogi näyttää- Ole onnellinen ettet nähnyt mieskokin leveetä pyllyä

    VastaaPoista
  4. Klopoti'klop logistiikkaa, mielenkiintoista.
    Ei näämmä vouhotettu liiemmin hygieniapassin perään tuoretavaran säilytyksessä.
    Noh, pa...ssahan ne makoisimmat jurtit kasvavat.
    Juu-u, jos kokilla on mahtava ahteri niin ruoka on taatusti hyvää, kun maistelee sitä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo hevoset hieman hämmästyttivät aluksi. Oli siellä aasejakin katukuvassa, kuva jäi vain haaveeksi, sillä aina kun sellaisen näin istuin taksin kyydissä.
      Joskus mietin onko meillä menty liian pitkälle tuon hygienian kanssa? Ihmiset sairastavat niin maan perusteellisesti kun pöpöjä ei ole missään ja sitten kun pöpö tulee se on sitten menoa eikä meininkiä.

      Poista

Kiitos kaunis kommentistasi!